ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ
8 Δεκεμβρίου 2015 - 20 Νοεμβρίου 2016


Έκδοση Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Κύριε Ιησού Χριστέ,
Εσύ που μας δίδαξες να είμαστε ευσπλαχνικοί όπως ο ουράνιος Πατέρας, και μας είπες ότι όποιος βλέπει Εσένα βλέπει Εκείνον, δείξε μας το πρόσωπο Σου και θα σωθούμε.
Το βλέμμα Σου, γεμάτο αγάπη, ελευθέρωσε τον Ζακχαίο και τον Ματθαίο από τη σκλαβιά του χρήματος, τη μοιχαλίδα και τη Μαγδαληνή από το να αναζητούν την ευτυχία από τα πλάσματα και μόνο.
Εσύ έκανες τον Πέτρο να κλάψει μετά την απάρνησή του, και υποσχέθηκες τον παράδεισο στον μετανοημένο ληστή.
Κάνε να ακούσει ο καθένας μας αυτό το λόγο είπες στη Σαμαρήτεισα, σαν να τον έλεγες σ' εμάς: «Εάν γνώριζες τη δωρεά Θεού!»

Εσύ είσαι το ορατό πρόσωπο του αόρατου Πατέρα, του Θεού που φανερώνει την παντοδυναμία Του με τη συγχώρεση και την ευσπλαχνία. Κάνε να είναι η Εκκλησία σου μέσα στον κόσμο το ορατό σου πρόσωπο, το πρόσωπο του Κυρίου της, ο οποίος αναστήθηκε ένδοξος. Εσύ θέλησες να είναι και οι υπηρέτες σου άνθρωποι με αδυναμίες, για να αισθάνονται αληθινή συμπόνια προς εκείνους που ζουν στην άγνοια και την πλάνη. Κάνε ώστε όποιος απευθύνεται σε έναν απ' αυτούς, να αισθάνεται ότι ο Θεός τον αποδέχεται, τον αγαπά και τον συγχωρεί.

Στείλε το Πνεύμα Σου και καθαγίασε μας όλους με το χρίσμα του, ώστε το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας να είναι ένα Έτος χάριτος του Κυρίου και η Εκκλησία σου, με έναν ανανεωμένο ενθουσιασμό, να αναγγέλλει στους φτωχούς τη χαρμόσυνη είδηση, στους φυλακισμένους και στους καταπιεσμένους την απελευθέρωση, και στους τυφλούς την αναβλεψη.Δια της Αειπαρθένου Μαρίας, Μητέρας της Ευσπλαχνίας,παρακαλούμε Εσένα ο οποίος ζεις και βασιλεύεις, με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, στους αιώνες των αιώνων. 
Αμήν.

Δείτε εδώ σχετικό Βίντεο