ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Ήταν μια ωραία έκπληξη για τους περισσότερους από εξήντα (60) χιλιάδες εφήβους  που έφθασαν στη Ρώμη  από όλη την Ιταλία για να τελέσουν  το Ιωβηλαίο των εφήβων,  όταν είδαν  το Πάπα Φραγκίσκο  να φθάνει  στην  πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Ποντίφικας θέλησε να συμμετέχει  στην  πρώτη συνάντηση του γεγονότος  - που είχει ως θέμα : «Αυξάνετε φιλεύσπλαχνοι όπως ο Πατέρας» –  ή αλλιώς μία δημόσια εξομολόγηση  στην Πλατεία  του Bernini, πριν από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Και ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος ενδύθηκε το μοβ επιτραχήλιο και κάθισε σε μία πλαστική καρέκλα στην πλατεία που είχε μετατραπεί για την περίπτωση σε ένα τεράστιο «εξομολογητήριο», κάτω από γαλάζιο ουρανό,  για να ενωθεί με τους άλλους ιερείς,  που χορηγούσαν το Μυστήριο της Μετάνοιας.. Άκουσετιςεξομολογήσειςδέκαέξηαγοριώνκαικοριτσιών. Οι εξομολογήσεις τελέστηκαν με τρόπο πολύ: οι εξομολόγοι  και οι εξομολογούμενοι ήταν καθισμένοι  σε δύο απλές καρέκλες τοποθετημένες κατά σειρά  στο περιστύλιο της πλατείας.
Το Ιωβηλαίο των εφήβων   που ξεκίνησε  την Κυριακή 24 Απριλίου θα διαρκέσει με τις 25 του ιδίου μήνα. Χθες το απόγευμα έγινε  μια μεγάλη γιορτή  στο Ολυμπιακό   Στάδιο  της Ρώμης με μουσική και προσωπικές μαρτυρίες των εφήβων που αποκορυφώθηκε  με ένα τηλεοπτικό μήνυμα του Αγίου Πατέρα. Ο ίδιος ο Ποντίφικας σήμερα το πρωί  θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και πάλι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με όλους τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν σ’ αυτό το Ιωβηλαίο

ΠΗΓΗ kantam.gr