Με πολλή χαρά σας αναγγέλλουμε ότι, από τις 19 μέχρι και τις 27 του μηνός Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθούν στην Τήνο οι εργασίες της τακτικής εαρινής Συνόδου.
Στα πλαίσια των εργασιών αυτών:
1.- Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, μετά από πρόσκλησή μας, θα επισκεφθούν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου, την έδρα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητρόπολης Παντός Αιγαίου στη Νάξο.
2.- Την  Κυριακή 22 Μαΐου θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο Μητροπολιτικό μας Ναό στο Κάστρο Νάξου, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι Ιεράρχες.
3.- Την Τρίτη το απόγευμα 24 Μαΐου έως και την Πέμπτη το μεσημέρι 26 Μαίου, θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο «Συνάντηση της Ιεραρχίας με  τον Εφημεριακό Κλήρο και τους Ιερομονάχους Εφημερίους και θα μελετήσουν το θέμα: «εύσπλαχνοι όπως ο Θεός Πατέρας».
4.- Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στα πλαίσια του Ιωβηλαίου έτους, θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου. Θα τελεστεί πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Εκπροσώπου του Πάπα και Αποστολικού Νουντσίου στην Ελλάδα, όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου και 45 εφημερίων από όλη την Ελλάδα.
Στο Ιερό αυτό Συλλείτουργο καλούμε όλη την Εκκλησία της Τήνου να συμμετάσχει και να ενώσει την προσευχή της με όλους τους συλλειτουργούς για την πνευματική πρόοδο της Εκκλησίας και τη δόξα του Θεού.
                  Τήνος 11/05/2016
Από τα Γραφεία  της Καθολικής Αρχιεπισκοπής
Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Πηγή  http://kantam.gr