Επαναλήφθηκε η πετυχημένη συναυλία των Συλλόγων  “Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας  Ηδύλη” και της  “Φιλαρμονικής  Βαθύλλος - Αντώνης Γεροχριστοδούλου, στην Καθολική Εκκλησία Βαθέως Σάμου.


Η Εκκλησία και σήμερα ασφυκτικά γεμάτη παρόλο που είχε προβλεφθεί και είχαν μπει περισσότερες καρέκλες και πάλι όμως δεν έφθασαν. Η Εκκλησία ήταν πλήρεις, ο κόσμος έρχονταν και έφευγε καθώς δεν υπήρχε χώρος για να μπει. Το «διψασμένο» κοινό ενθουσιασμένο και συνεπαρμένο από τις θρησκευτικές μελωδίες που άκουγε (και αυτό το λέω με κάθε βεβαιότητα) παρόλο που είχε τελειώσει η συναυλία παρέμενε ατάραχο στην θέση του περιμένοντας μήπως και συνεχιστεί. Όμορφες και κατανυκτικές στιγμές που δυστυχώς δεν  μπορείς να τις ζεις συχνά.

Ακούστηκε Θρησκευτική Μουσική με έργα Μπαχ, Μότσαρτ, Μπρούκνερ, Μπετόβεν, Ιερώνυμου Τραγουδιστή Κύπρου, Πασχαλινά Εγκώμια κ.α. όπου ερμήνευσε η Μικτή Χορωδία “Ηδύλη” (μουσική διδασκαλία Γιώργος Κουμαραδιός) και το Σύνολο Μουσικής Δωματίου “Βαθύλλος” (μουσική διδασκαλία Αντώνης Γεροχριστοδούλου).

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον μαέστρο και στην χορωδία Ηδύλη, αλλά και στον ακούραστο διδάσκαλο κ. Αντώνη Γεροχριστοδούλου και στους συμμετέχοντες μουσικούς της φιλαρμονικής Βαθύλλος, φυσικά και ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές που βοηθούσαν για την τάξη και την ευπρέπεια της εκδήλωσης και σε όσους εργάστηκαν έτσι ώστε να είναι επιτυχής.

Αν κάποιος δεν μπόρεσε να έρθει σίγουρα έχασε…. Του δίνετε όμως μια τελευταία ευκαιρία να πάει στο Καρλόβασι σήμερα 8 Απριλίου 2017 στις 8 το βράδυ που θα δοθεί άλλη μία και τελευταία συναυλία στο χώρο του Δήμου.

Αντίστοιχη συναυλία είχε ξαναδοθεί και πάλι στην καθολική εκκλησία το Πάσχα του 2013 όπου μετά από την απαίτηση του κόσμου πραγματοποιήθηκε  επανάληψη τής.

Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές και στους συντελεστές της αποψινής  καταπληκτικής βραδιάς
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία που είχαμε, στον μαέστρο κ. Γιώργο Κουμαραδιό  και τους χορωδούς της «Ηδύλης», στο διδάσκαλο κ. Αντώνη Γεροχριστοδούλου  και τους μουσικούς που συμμετείχαν από τον «Βαθύλλο»,  στους εθελοντές που βοήθησαν στην εκδήλωση και σε όσους βοήθησαν σε αυτή.

Μάριος Φώσκολος

Υποδιάκονος Καθολικής ενορίας Σάμου