Στην Εκκλησία της Σάμου


Το τέλος του μήνα της Παναγίας
Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 ολοκληρώσαμε στην Ενορία μας τον μήνα Μάη, μήνα αφιερωμένο στην Παναγία. Έτσι την Τετάρτη 31-5-17 βρεθήκαμε και απαγγείλαμε το Άγιο Ροδάριο και ψάλαμε τις λιτανείες της Παναγίας.
Καθημερινά βρισκόμασταν στον ενοριακό μας Ναό ενώ την τελευταία Κυριακή βρεθήκαμε και απαγγείλαμε το Ροδάριο στο παρεκκλήσι της Παναγίας των Ρόδων. Κάτι που θα γίνει προσπάθεια όπως αυτή την Κυριακή έτσι και κάθε τελευταία Κυριακή να απαγγέλλεται το Ροδάριο στο Παρεκκλήσι καθόλα τη διάρκεια του χρόνου.
Καθημερινά μελετούσαμε τα μυστήρια του Ροδαρίου και απαγγέλαμε τις προσευχές μας προς την μητέρα του Χριστού και μητέρα όλων μας που μεσιτεύει υπέρ ημάς.
Η επίσκεψη του εφημερίου
Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 έφτασε ο εφημέριος στην ενορία μας, π. Ριχάρδος Ταρασκεβιτς προερχόμενος από την Μύκονο, την οποία επίσης είναι εφημέριος και τέλεσε την Θεία Λειτουργία.
Κατά την Θεία λειτουργία και μετά την ανάγνωση των βιβλικών κειμένων εξήγησε το νόημα της ευαγγελικής περικοπής που ακούστηκε.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκε η ευκαιρία με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Francoise  Algrain  να μιλήσει με τους γαλλόφωνους  πιστούς της ενορίας μας και να διευθετηθούν διάφορα ενοριακά θέματα.
Στη διάρκεια της εδώ παραμονής  του είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να επισκεφτεί τους ενορίτες  στις οικίες τους και να ευλογήσει τις οικογένειές τους και να προωθήσει  θέματα που αφορούν την  ενορία μας.
υμφ