Η Ενορία Σάμου εύχεται  στον Σεβ/τατο π. Νικόλαο για την 24η επέτειο της Αρχιερατικής του χειροτονίας


Μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 2 Ιουλίου στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Σάμο, ο υποδιάκονος κ. Μάριος Φώσκολος μετέφερε τις ευχές της ενορίας λέγοντας:
Σεβασμιότατε, η παρουσία σας εδώ, μας γεμίζει με χαρά. Η ενορία της Σάμου θέλει να σας ευχαριστήσει για την συνεχή παρουσία σας σ’ αυτή αλλά και  για την αέναη και συνεχή υποστήριξη σας.
Επ’ ευκαιρίας της παρουσίας σας εδώ και με αφορμή την επέτειο από την Αρχιερατική χειροτονία σας,  θέλουμε να  σας ευχηθούμε  χρόνια πολλά, υγιεινά και καλύκαρπα.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την παρουσία σας εδώ.
Η μεριμνά σας για όλα τα πνευματικά  παιδιά  που σας ανέθεσε ο Κύριος πριν 24 χρόνια είναι παραδειγματική,  εκατοντάδες επισκέψεις  τόσο στις ενορίες της Τήνου, όσο  άλλες τόσες , ίσως και περισσότερες  επισκέψεις και στα υπόλοιπα νησιά  που αποτελούν την Αρχιεπισκοπή Νάξου Τήνου και Επισκοπή Χίου, είναι παραδειγματική.
Πάντα είστε δίπλα μας και σε κάθε ευκαιρία δίνετε το παρόν. Πραγματικά  και στην ουσία  Παντός Αιγαίου!!!
Θέλουμε να σας κάνουμε ένα μικρό δώρο για αυτή σας την επέτειο, είναι μια ανθοδέσμη, αποτελούμενη από 24 Τριαντάφυλλα, όσα και τα χρόνια ποιμαντορίας στην εκκλησία ως Επίσκοπος.
Διαλέξαμε τριαντάφυλλα κόκκινου χρώματος καθώς έχουν   πολλαπλούς συμβολισμούς.
Ως προς  το χρώμα,  το κόκκινο τριαντάφυλλο εκφράζει την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, και το πάθος. 
Συμβολισμοί που αντικατοπτρίζουν εσάς.
Τα έργα σας δείχνουν πραγματικά ότι αγαπάτε όλες σας τις ενορίες  της  πολυνησιακής Μητρόπολης μας εξίσου και δίνεστε με πάθος για αυτές. 
Η αγάπη σας , ο σεβασμός και το πάθος σας για την Εκκλησία είναι αληθινά  και βλέποντας  όλα αυτά τα χρόνια ειδικά το τι έχετε προσφέρει στην ενορία μας, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, επιβεβαιώνονται τα λεγόμενά μας.
Το τριαντάφυλλο είναι όμορφο λουλούδι, όπως όμορφη είναι η
καρδιά και η ψυχή σας. Όμορφο λουλούδι αλλά με αγκάθια. Αυτά συμβολίζουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε  ποιμαίνοντας τις 30 ενορίες μας  όλα αυτά τα χρόνια στην θέση που βρίσκεστε.
Η ζωή μοιάζει με ένα δρόμο που πολλές φορές δεν είναι στρωμένος  με ροδοπέταλα, έχει τις δυσκολίες της. Αυτές συμβολίζουν τα μικρά αγκάθια στα κοτσάνια τους.
Βέβαια ως άνθος η ομορφιά του είναι υποδειγματική όπως υποδειγματική είναι και η ποιμαντορία σας.
Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ελπίδα, την αναγέννηση και την ανάσταση. Θεωρείται το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς, του αλτρουισμού.  Συμβολισμούς που και πάλι τους βρίσκουμε στο πρόσωπό σας.
Σεβασμιότατε, δεχθείτε αυτή την ανθοδέσμη με όλους αυτούς τους συμβολισμούς καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπό σας.
Είστε ένας πραγματικός ποιμένας!!!
Δεν σας πλέξαμε κολακευτικό εγκώμιο, αυτή τη στιγμή αλλά είναι μερικές σκέψεις που βγαίνουν μέσα από την καρδιά μας επειδή τις αισθανόμαστε πραγματικά για αυτό άλλωστε τις λέμε καθώς δεν μας αρέσουν οι κολακείες.
Ακόμη και ο Ναός είναι στολισμένος έτσι ώστε να δώσει και αυτός τον δικό του συμβολισμό, είναι στολισμένος με Χρυσάνθεμα.  Η λέξη χρυσάνθεμα προέρχεται από το πρόθεμα «χρυς» που σημαίνει χρυσό και  «ανθέμιο που σημαίνει λουλούδι και συμβολίζουν την αισιοδοξία και την χαρά.
Είμαστε χαρούμενοι  που σας έχουμε κοντά μας, που δεν μας ξεχνάτε, αδιαφορώντας την ταλαιπωρία που θα υποστείτε κάθε φορά που θα μας επισκεφτείτε λόγο της απόστασης και των διαφορετικών πλοίων που χρειάζεται να πάρετε για να έρθετε και που πολλές φορές ως καλός καπετάνιος παντός καιρού ταξιδεύετε. 
Ενωμένοι λοιπόν όλοι μαζί, προσευχόμαστε για σας και σας  ευχόμαστε από καρδιάς, Χρόνια πολλά, Υγιεινά και  πολύκαρπα.