Κατανυκτικές στιγμές βίωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην σημερινή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στην ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ψάλθηκαν από ένα σύνολο 2 φωνών και με συνοδεία αρμονίου βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας από το θρησκευτικό έργο ''ΜΕSSE ΒRΕVE'' του Leo Delibes (1836-1891)
Οι ψαλμοί ακούστηκαν από τις σοπράνο κ. Francoise Algrain και την κ. Monika Weichold ενώ στο αρμόνιο ήταν ο κ. Κοκολάκης Σπυρίδων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τους τρείς για την τόσο όμορφη εκτέλεση. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κ. Χατζιμιχάλη Δημήτριο για την παραχώρηση του αρμονίου, που χωρίς αυτό θα δυσκόλευε πολύ την εκτέλεση του έργου.
Ο Ναός ήταν γεμάτος από κόσμο, το αποτέλεσμα του συνόλου των 3 αυτών ανθρώπων ήταν πάρα πολύ καλό, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να εκκλησιαστούν με ένα διαφορετικό τρόπο που δεν είναι εύκολο να συμβαίνει συχνά. Πολύ καλά προετοιμασμένοι αφού οι πρόβες τους  ξεκίνησαν προ τριμήνου.
Με την Θεία Λειτουργία σήμερα, ξεκίνησαν και οι εορτασμοί της ενορίας μας για την εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου στους ουρανούς, που είναι και η Προστάτισσα της Ενορίας. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Τρίτη 15 Αυγούστου στις 11 το πρωί.
Τα αναγνώσματα ακούστηκαν σε διαφορετικές γλώσσες όπως και το Ευαγγέλιο από τον εφημέριο μας, π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς, οποίος και έκανε σύντομη ομιλία σε διάφορες γλώσσες.