Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην Ενορία μας.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από την Κυριακή 13 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν σήμερα 15 Αυγούστου 2017.
Την Κυριακή στην κατάμεστη εκκλησία του Βαθέως σε κατανυκτική ατμόσφαιρα  με την συνοδεία πιάνου και με την μικρή χορωδία που αποτελούνταν από 2 σοπράνο ακούστηκαν ψάλθηκαν βασικά κομμάτια  από το θρησκευτικό έργο του Leo Delibes.
Στις  14-8-17 το βράδυ  τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της παραμονής της εορτής από τον εφημέριο μας π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς, και είχαμε την τιμή να παραβρίσκεται κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας στην Ελλάδα και εκτελών χρέη  Αποστολικού Νουντσίου, έως ότου ονομαστεί νέος Αποστολικός Νούντσιος, Πανοσιολογιότατος π. Massimo Catterin ο οποίος έφτασε λίγες ώρες πριν στο νησί της Σάμου.
Επίσης στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο ιεροσπουδαστής, καταγόμενος από το νησί της Σάμου, κ Αλέξανδρος Πέρρος και ο υποδιάκονος της Επισκοπής Χίου Μάριος Φώσκολος.
ΑΝΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ  ΤΟΥ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΥ Π. ΜASSIMO CATTERIN ΚΑΙ  ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ Π.RYSZARD TARASZKIEWICZ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, ΓΕΝΕΥΗΣ ΚΑΙ ΦΡΙΒΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ Κ.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΕΡΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ Κ. ΜΑΡΙΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ.
Μετά την ανάγνωση των Αναγνωσμάτων της Εορτής και στη συνέχεια ο Παν/τατος π. Μάξιμος εξήγησε το  νόημα,  τόσο της εορτής  όσο και της Ευαγγελικής περικοπής.
Στο τέλος της εορτής υπήρχε λιτό κέρασμα για τους παρευρισκομένους κατά το οποίο ο προεδρεύων της Θείας Λειτουργίας, ο  εφημέριος αλλά και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν στον υποδιάκονο κ Μάριο για την ονοματική του εορτή και του ευχήθηκαν γρήγορα να τους υπηρετεί  από τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης έως ότου έλθει και η ευλογημένη του δευτέρου βαθμού.