ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Πάπας Φραγκίσκος ονόμασε  νέο Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα το Σεβασμιότατο  Αρχιεπίσκοπο π. Savio Hon TAI-FAI, S.D.B.
Η είδηση δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας πριν από πέντε λεπτά.
Ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος Savio Hon TAI-FAI,  γεννήθηκε  το έτος 1950 στο  HongKong.
Μετά  τις σπουδές του σε Σχολή των Σαλεσιανών Μοναχών, προχώρησε στους πρώτους μοναχικούς όρκους στις 15 Αυγούστου  1969, και προχώρησε τους δια βίου όρκους στις  15 Αυγούστου  του 1975.
Στις 17  Ιουλίου του  1982 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στο  Hong Kong από τον Επίσκοπο  John Baptist Wu Cheng-chung (μετέπειτα Καρδινάλιο). Ανήκει στην Επαρχία των Σαλεσιανών της   Κίνας που συμπεριλαμβάνει το  Hong Kong, το Macao και Taiwan.
Πήρε το  πτυχίο στη Φιλοσοφία  στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου  και της διδακτορίας  της Θεολογίας στο Σαλεσιανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
Του ανατέθηκαν σημαντικά καθήκοντα  στο εσωτερικό του μοναχικού τάγματος, όπως Γραμματέας της Μοναστικής Επαρχίας του Τάγματος.
Έγινε μέλος της Ποντιφικής Ακαδημίας της Θεολογίας  το έτος  1999 και συντονιστής της Γενικής Συνέλευσης  το 2002. Είναι μέλος της Διεθνούς  Θεολογικής Επιτροπής  από το έτος 2004. Είναι επίσης καθηγητής  της Θεολογίας  στην Ιερατική Σχολή του  Hong Kong, και συγγραφέας διαφόρων θεολογικών δημοσιεύσεων. Ήταν ο μεταφραστής στην Κινεζική γλώσσα της Κατήχησης της Καθολικής Εκκλησίας.
Στις 23 Δεκεμβρίου του 2010  ονομάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο 16ο  Γραμματέας της Ρωμαϊκής Συνόδου για τον Ευαγγελισμό  των Εθνών και τιτουλάριος Αρχιεπίσκοπος της Sila. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος  στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από τον ίδιο τον Ποντίφικα και από τους Καρδιναλίους  Angelo Sodano και Tarcisio Bertone. Ανήκει στην Επαρχία των Σαλεσιανών της   Κίνας που συμπεριλαμβάνει το  HongKong, το Macaoκαι  Taiwan.
Από τις 6 Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου  του  2016 του ανατέθηκαν επίσης καθήκοντα Αποστολικού Διαχειριστή  με πλήρη δικαιώματα στην Αρχιεπισκοπή της Agaña.
Στο Νέο Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, ευχόμαστε το «καλώς να ορίσει» και  ο Κύριος να τον συνοδοιπορεί στη νέα του Αποστολή, ώστε με όλες τους τις δυνάμεις και τα χαρίσματά του, να εργαστεί και να συνεργαστεί μαζί μας προς όφελος της Εκκλησίας μας και της Πατρίδας μας.