Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ


Μετά τη Λέσβο και τη Χίο φθάσαμε, ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος και ο π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, στον τελευταίο σταθμό «Σάμος» της 8κτήμερης ποιμαντικής επίσκεψης στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Η άφιξη στη Σάμο έγινε τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017. Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και συλλειτούργησε μαζί του ο εφημέριος του Ναού π. Ριχάρδος με την ενεργό συμμετοχή και του υποδιακόνου μας κ. Μάριου Φώσκολου.
Η Συμμετοχή των πιστών ήταν εντυπωσιακή: Έλληνες, Ιταλοί, Γάλλοι, Αμερικάνοι, Ούγγροι και ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών από διάφορες χώρες της Αφρικής.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά, γαλλικά και λατινικά για να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα την παρούσα πράγματι Καθολική Εκκλησία στο Ναό της Σάμου.
Τα ειδικά τεύχη σε  διάφορες γλώσσες βοήθησαν τους παρόντες σε μία ενεργό συμμετοχή όλων στη Θεία Λειτουργία. Το γαμήλιο γεύμα που ετοιμάζει στον Υιό ο Θεός Πατέρας και καλεί όλους τους μαθητές του Ιησού να συμμετέχουν. Ο Ιησούς είναι ο νυμφίος και νύμφη του η Εκκλησία, την οποία  τόσο αγάπησε που πρόσφερε τη ζωή του γι’ αυτήν.     
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους πρόσφυγες και μετανάστες:  ο Κύριος να τους συνοδεύει μέχρι τη  γη της επαγγελίας, που αναζητούν.
Τους προέτρεψε να κάνουν υπομονή και τους ευχαρίστησε για την όμορφη μαρτυρία πίστης που δίνουν μέσα στην ταλαιπωρία τους και στην αναζήτηση της ελευθερίας τους και της αξιοπρέπειας τους στη χώρα μας ή σε κάποια άλλη χώρα που ακόμη ονειρεύονται!