Φίλος αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, που μπορεί να μη διακρίνεται για τα πλούτη του αλλά, ως χριστιανός, σκέπτεται και τους αναγκεμένους ανθρώπους (έμψυχα) και τους ναούς που μας είναι απαραίτητοι (άψυχα), μάς έγραψε τα παρακάτω, που κυριολεκτικά μας συγκίνησαν και μας έδωσαν ακόμη περισσότερο θάρρος να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και στον τομέα αυτό. Μας γράφει λοιπόν ο φίλος αναγνώστης (λδ)) του οποίου διαθέτουμε όλα τα στοιχεία: 

«Παρακολουθώ με πραγματικό θαυμασμό τις άοκνες προσπάθειές σας για την αναστήλωση όλων των θρησκευτικών μνημείων της Μητρόπολης. Επειδή όμως πρέπει να είμαστε όλοι συμμέτοχοι στη διάσωση και ανάδειξη όσων μας άφησαν οι πρόγονοί μας και να μην αναμένουμε "έξωθεν" σωτήρες και ευεργέτες προτείνω την αυτοχρηματοδότηση, από τους πιστούς και φίλους της Εκκλησίας μας, της επισκευής του παρεκκλησίου στο Βαθύ της Σάμου. Ως Μητροπολίτης παντός Αιγαίου να κάνετε έκκληση να συγκεντρωθούμε 100 φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθένα από τα οποία να συνεισφέρει από 300 ευρώ, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα, με καταληκτική ημερομηνία προσφοράς π.χ. 31-12-2017. 

Η πρωτοβουλία (τραπεζικός λογαριασμός ή άλλος τρόπος χρηματοδότησης) δική σας. Φυσικά θα είμαι ένας από τους 100, δεν έχω πρόβλημα να δημοσιοποιήσετε την παρούσα πρόταση και στη διάθεσή σας για περαιτέρω βοήθεια». Υπογραφή: λδ Ο δεύτερος από τους εκατό θα είμαι ο υπογράφων και ο τρίτος ο εφημέριος της ενορίας, κάνοντας έκκληση προς τα ευαίσθητα νομικά και φυσικά πρόσωπα, που γνωρίζουν τον αγώνα μας ή τον πληροφορήθηκαν σήμερα με το σημείωμα του φίλου αναγνώστη μας, να θελήσουν να καταθέσουν τα 300 ευρώ στο λογαριασμό του Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου Χίου  Τράπεζα Πειραιώς GR44 0172 7170 0057 1707 3265 258, σημειώνοντας ότι η προσφορά είναι για το Καθολικό Παρεκκλήσιο Σάμου. (Υπενθυμίζουμε ότι η όλη δαπάνη θα ανέλθει στα 30.000). 

Τα ονόματα όσων θα θελήσουν να μας βοηθήσουν, θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας, με τη σύμφωνη γνώμη τους, μαζί με την ευγνωμοσύνη μας και το ευχαριστώ μας. +Νικόλαος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου Αποστολικός Τοποτηρητής Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου Μητροπολίτης παντός Αιγαίου