ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν  τα Θεοφάνια στην ενορία της  Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου. Στις 6 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί τελέστηκε ο Μεγάλος Αγιασμός σύμφωνα με το παραδοσιακό τυπικό.
Ο εφημέριος ερχόμενος από την Μύκονο, όπου τέλεσε και εκεί την Πανήγυρη των Θεοφανείων χτες 5-1-2018, συνοδευόμενος από 2 αδελφές του Ελέους, την Αδελφή Λουκία και την Αδελφή Μαρία, ο οποίες τον τελευταίο καιρό επισκέπτονται την ενορία μας κάθε δεκαπέντε ημέρες και παρέχουν την πολύτιμη πνευματική τους βοήθεια  στην ενορία μας μαζί με τον υποδιάκονο της, Μάριο Φώσκολο.
Ενορίτες αλλά και Χριστιανοί Καθολικοί πρόσφυγες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο νησί της Σάμου, είχαν γεμίσει το Ναό. Ομάδα από τους πρόσφυγες συμμετείχαν ενεργά στην Θεία Λειτουργία, υμνολογώντας τον Κύριο, στην γλώσσα τους, στα Γαλλικά.
Ο λόγος του Κυρίου ακούστηκε τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Γαλλικά, όπως και οι ύμνοι. Ο εφημέριος με την βοήθεια της αδελφής Λουκίας ως μεταφράστριας τόνισε στο κήρυγμα του το νόημα και τους συμβολισμούς της εορτής.