Ένα φτωχό αλλά πλούσιο σε αγάπη γεύμα!Τελέστηκε η πανήγυρη της βαπτίσεως του κυρίου σήμερα, 7 ιανουαρίου 2018 στην ενορία της μεταστάσεως της θεοτόκου στο βαθύ της σάμου. Το πρωί τελέσαμε την θεία λειτουργία με την παρουσία ενοριτών αλλά και προσφύγων όπου από νωρίς είχαν αρχίσει να εισρέουν στον ενοριακό μας ναό.

Όλες αυτές τις ημέρες ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, έτσι και σήμερα η ενορία μας έζησε στιγμές που είχε να ζήσει από την εποχή που ήταν η μοναχική κοινότητα των λευκών πατέρων.

Ο λόγος του κυρίου ακούστηκε στα γαλλικά και στα ελληνικά όπως και η ομιλία που πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο μας, π. Ριχάρδο ταρασκέβιτς έγινε στις 2 αυτές γλώσσες. Η μετάφραση έγινε με την πολύτιμη βοήθεια της αδελφής λουκίας του τάγματος των αδελφών του ελέους που έρχονται από την σύρο και παρέχουν την πολύτιμη διακονία τους και που ως ενορία τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τόσο την ηγουμένη αδελφή άννα, την αδελφή λουκία και την αδελφή μαρία.

Θέλουμε επ’ ευκαιρίας αυτής να ευχαριστήσουμε τον επίσκοπό μας, σεβασμιότατο νικόλαο αλλά και τον εφημέριο μας, π. Ριχάρδο που μεριμνούν για την πνευματική και υλική πρόοδο της ενορίας μας.

Κατά την ομιλία του ο εφημέριος μας, εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν αλλά και την σημασία της εορτής στην ζωή μας.

Μετά το πέρας της θειας λειτουργίας παρατέθηκε γεύμα από την ενορία προς τους ενορίτες και τους πρόσφυγες που συμμετείχαν στην θεία λειτουργία. Απόν φιλανθρωπική οργάνωση μκο κάριτας ελλάς, με την πολύτιμη βοήθεια της κάριτας της αρχιεπισκοπής szczecin-kamien της πολωνίας, της επισκοπής χίου και του τάγματος των αδελφών του ελέους.

Ιδιαίτερα ευτυχής για αυτήν την πράξη αγάπης ένας πρόσφυγας ευχαριστώντας μας είπε ότι : σας ευχαριστούμε για το αυτή την πράξη αγάπης γιατί αισθανθήκαμε ζεστασιά και μας κάνατε να αισθανθούμε ανθρώπινα.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν οικονομικά για να πραγματοποιηθεί αυτό το γεύμα αγάπης αλλά και όσους βοήθησαν με την εθελοντική τους εργασία για να πραγματοποιηθεί αυτό το γεύμα.Μ.φ.