Χθες 21 Φεβρουαρίου 2018 στην ενορία μας τελέστηκε η Ακολουθία του Θείου Λόγου κ η ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού από τον
υποδιάκονο της Επισκοπής Χίου Μάριο Φώσκολο ο οποίος διακονεί στην ενορία της Σάμου καθώς ο εφημέριος μας βρίσκονταν στην ενορία της Μυκόνου λόγω ότι είναι και εκεί εφημέριος.

Η Τετάρτη των Τεφρών είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής για τη Δυτική Χριστιανοσύνη. Για την ημέρα αυτή καίγονται τα βάγια της προηγούμενης χρονιάς και με την τέφρα (στάχτη) που θα δημιουργηθεί αφού ευλογηθεί σχηματίζει ο ιερέας το σήμα του σταυρού στο μέτωπο του κάθε πιστού λέγοντας «Θυμήσου άνθρωπε ότι χώμα είσαι και εις το χώμα θα επιστρέψεις» ως σημείο μετάνοιας. Οι πιστοί καλούνται να μεταστραφούν εν όψιν του ερχομού του Πάσχα αλλά και για να τους επισημανθεί ότι είναι φθαρτοί και δεν είναι μόνιμοι σε αυτή την ζωή.


Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας ακούστηκε ο λόγος του Θεού ενώ κατά την διάρκεια του Δρόμου του Σταυρού μελετήθηκαν τα Πάθη του Κυρίου μας, μέσα από αποσπάσματα του Ευαγγελίου .