Πραγματοποιήθηκε από τον Σεβ.Μητροπολίτη της Επισκοπής Χίου, Σάμου και Κυκλάδων
κο Νικόλαο, η χειροτονία στον πρώτο βαθμό ιερωσύνης του κ. Μάριου Φώσκολου, σήμερα στις 18.00 στον ιερό ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Σάμου, παρουσία πλήθους ιερωμένων, πιστών, φίλων και ενδιαφερόμενων να δουν τα ειωθότα της Καθολικής Εκκλησίας. 
Η τελετή άρχισε ακριβώς στις 6 το απόγευμα, τελέστηκε η θεία λειτουργία και κατά την διάρκειά της τελέστηκε η χειροτονία του νέου διακόνου, σύμφωνα με το τυπικό. 
Πλήθος και από πλευράς προσφύγων, καθολικών στο θρήσκευμα από τις πρώην αφρικανικές αποικίες της Γαλλίας, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους τόνο στην διάρκεια του τελετουργικού. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν, όταν οι πρόσφυγες τραγουδώντας ύμνους και κάνοντας χορευτικές κινήσεις, παρέδωσαν στον νέο διάκονο ως δώρο πίνακα ζωγραφικής, όπου απεικονίζονταν μια γνώριμη σε όλους εικόνα, μιας βάρκας γεμάτης με πρόσφυγες με τα χέρια σηκωμένα ψηλά. 
Στο τέλος της τελετής μίλησε φανερά συγκινημένος ο κος Μάριος Φώσκολος, ευχαριστώντας τον Θεό, τον επίσκοπο, τους ιερείς, την οικογένειά του, τα Μέσα Ενημέρωσης και τους παρευρισκόμενους γιά την παρουσία τους αυτή την τόσο σημαντική ημέρα της ζωής του. 
Ο κος Φώσκολος είναι από την Τήνο και θα έχει στην ευθύνη του την Καθολική Εκκλησία της Σάμου από τώρα και στο εξής.