ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

 Τήνος  08/03/2018
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς το πλήρωμα των Εκκλησιών
ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ-ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Η Εκκλησία μας τις μέρες αυτές θα ζήσει δύο σημαντικά γεγονότα που είναι και τα δύο δώρο του Θεού.
Το πρώτο είναι η  διακονική χειροτονία του υποδιακόνου Μάριου Φωσκόλου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου Σάμου και με την οποία θα ενταχθεί στον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής Χίου Λέσβου Σάμου.
Το δεύτερο γεγονός είναι οι ετήσιες πνευματικές ασκήσεις του Ιερού κλήρου της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και της Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου που θα γίνουν στη Σύρο μαζί με τον Ιερό Κλήρο της Σύρου-Θήρας και Κρήτης, από τη Δευτέρα το απόγευμα 12 Μαρτίου έως και την Πέμπτη το μεσημέρι 16 Μαρτίου 2018.
Κατά την απουσία του Ιερού Κλήρου από τις ενορίες μας θα είναι στην υπηρεσία των πιστών της Τήνου ο εφημέριος της Ποιμαντικής ενότητας Κάμπου π. Γεώργιος Ανδριώτης  (τηλ. 2283021016 και 6976436478 ) και των πιστών της Νάξου, ο εφημέριος π. Γεώργιος Παλαμάρης (2285022470)
Και για τα δύο αυτά σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας μας, ζητώ την προσευχή σας, ώστε ο μεν νέος ιεροδιάκονος Μάριος να καταστεί, με τη χάρη του Θεού άξιος διάκονος του Κυρίου και της Εκκλησίας, εμείς δε οι ιερείς, με τις πνευματικές μας ασκήσεις, θα ενισχυθούμε πνευματικά για να συνεχίσουμε την αποστολή μας αναζητώντας τα περισσότερα μέσα για να σταθούμε κοντά σας και πνευματικά να σας υπηρετούμε.
Σας ζητώ να προσευχηθείτε και για τον ιεροκήρυκα των πνευματικών ασκήσεων μας, Σεβασμιότατο π. Ιωάννης Σπιτέρη, Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας κλπ, για να έχει, όπως πάντοτε, ένα λόγο δυνατό και πειστικό που θα είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και του δικό του χαρίσματος.
Όλοι μαζί, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μου,  να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το Πάσχα του Κυρίου: με προσευχή, νηστεία και αγαθοεργία για  να γίνει και Πάσχα δικό μας.

 
Με την πατρική μου ευλογία και αγάπη
Ο επίσκοπός σας Νικόλαος