Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη,  25-4-2019 στις 9 το βράδυ τελέστηκε η Ακολουθία του
Μυστικού Δείπνου όπου και ξεκίνησε επίσημα το Πασχαλινό τριήμερο στην ενορία μας.

Από το Πασχαλινό Μυστήριο των Παθών, του Θανάτου και της Ανάστασης του Χριστού η εκκλησία αντλεί την αποτελεσματικότητα και των άλλων Μυστηρίων.
Η εκκλησία ως Ναός είχε προετοιμασθεί κατάλληλα για την σημερινή τελετή αλλά και για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν με αποκορύφωμα την Πασχαλινή Αγρυπνία και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, αλλά και η εκκλησία ως Λαός είχε ετοιμασθεί,  τόσο με το μυστήριο της εξομολόγησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Μεγάλη Τετάρτη, αλλά και με την προετοιμασία των κατάλληλων ασμάτων για αυτές τις ημέρες.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον π. Δημήτριο Δαλέζιο, του τ. Ιησουιτών και συλλειτούργησε μαζί του ο Διάκονος της Επισκοπής Χίου          π. Μάριος Φώσκολος. Ο ενοριακός Ναός άρχισε να γεμίζει σιγά σιγά από νωρίς.
Τα αναγνώσματα που ακούστηκαν ήταν από το Βιβλίο της Εξόδου όπου εξιστορεί το πρώτο Πάσχα των Εβραίων και η επιστολή από τον Απόστολο Παύλο προς Κορινθίους όπου αναφέρει την ίδρυση της Θείας Ευχαριστίας. Στο τέλος, ακολούθησε το Ευαγγέλιο όπου αναφέρεται στο πλύσιμο των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού αλλά και στην προδοσία του Ιησού Χριστού από τον Ιούδα. 
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του,  ο π. Δημήτρης τόνισε την σημασία όλων αυτών των γεγονότων που ακούμε από το λόγο του Θεού αλλά και που ζούμε σε ανάμνηση αυτών που διαδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες της ζωής του Κυρίου μας επί της γης  και την σημασία τους στην ζωή του Χριστιανού.
Στη Θεία Λειτουργία προΐστατο  ο π. Δημήτριος του τάγματος των Ιησουιτών και τον οποίο ευχαριστούμε πολύ που δέχθηκε να έρθει να εξυπηρετήσει την ενορία μας αυτές τις Άγιες Μέρες.  Τον ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη του προσφορά προς την ενορία με την ενεργό του παρουσία.
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Νικόλαο, αλλά και τον εφημέριο μας π. Ριχάρδο, που μερίμνησαν και φέτος να υπάρχει ιερέας όλες αυτές τις ημέρες προς πνευματικό όφελος όλων των ενοριτών.