Αναμένοντας τον εφημέριο για την Τέλεση της Ευχαριστίας

Στις 25 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα των Χριστουγέννων, στις 11.30 το πρωί, έφθασε στην ενορία μας ο εφημέριος μας π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς, προερχόμενος από την Μύκονο, όπου την παραμονή είχε τελέσει  την αγρυπνία και την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων,  στην ενορία της Μυκόνου.
Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων με αποτέλεσμα, μόλις έφτασε, περίπου στις 12, τέλεσε αμέσως την Θεία Λειτουργία στην ενορία μας. Μαζί του συλλειτούργησε και ο ιεροδιάκονος της Επισκοπής Χίου π. Μάριος Φώσκολος.  Οι πιστοί, ενορίτες και πρόσφυγες, παρά την καθυστέρηση, ανέμεναν υπομονετικά τον εφημέριό τους  με μεγάλη προσμονή.
Πιστοί ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα στα Γαλλικά ενώ η ομιλία που ακολούθησε μετά από αυτά, ακούστηκε τόσο στη Γαλλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα. Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στα Γαλλικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Με την πολύτιμη βοήθεια της αδελφής Μαρίας έγιναν όλες οι μεταφράσεις όπου και όταν χρειάζονταν. Η χορωδία αποτελούμενη από καθολικούς πρόσφυγες έδωσε  άλλο τόνο στην ιεροτελεστία,  αφού με  την γλυκιά τους φωνή πλαισίωσαν όλα τα μέρη της Θείας Λειτουργίας με ύμνους της περιόδου.
Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε γεύμα στους πρόσφυγες, προσφορά της Caritasτης Πολωνικής Επισκοπής Kolobrzeg-KoszalinΗ ενορία ευχαριστεί την Caritas της Πολωνικής Επισκοπής Kolobrzeg-Koszalin για την δωρεά που έκανε, δίνοντας μας την ευκαιρία με  την σειρά μας και εμείς να παραθέσουμε αυτό το γεύμα.
Μετά από το γεύμα δόθηκαν στους παρόντες και σε όσους ήρθαν μετά,κουβέρτες. Οι κουβέρτες αυτές, ήταν δωρεά και απεστάλησαν από την Πολωνία από την  Caritasτης Αρχιεπισκοπής Stettino-Kamienτην οποία την ευχαριστούμε θερμά τόσο για αυτήν την αποστολή αλλά και για την συνεχή στήριξη της.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις αδελφές του Ελέους που εδρεύουν στην Σύρο, την αδελφή Μαρία και την αδελφή Μαρία Ζωζεφίνα, οι οποίες μη υπολογίζοντας την ταλαιπωρία του ταξιδιού, ήρθαν να μας βοηθήσουν και να εμψυχώσουν τόσο τους πρόσφυγες όσο και την ενορία μας. Αλλά και την ηγουμένη της κοινότητας της Σύρου αδελφή Άννα η οποία πάντα δίνει την άδεια να έρθουν στην Σάμο και να βοηθήσουν την ενορία μας.
Δ. Μ. Φ.