5

Το «λαμπρό» παρεκκλήσιο της Αναστάσεως

Όταν δείτε αυτές τις φωτογραφίες, σίγουρα ο νους σας θα πάει σε κάποια φτωχογειτονιά της Άπω Ανατολής. Και όμως βρίσκεται πολύ κοντά μας. Είναι μία κατασκευή που έφτιαξαν οι Καθολικοί Χριστιανοί μέσα στο κατακαμένο κέντρο στο Βαθύ της Σάμου.
Όταν ο Καθολικός ενοριακός Ναός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου, μετά το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου χαρακτηρίστηκε από τους αρμόδιους ακατάλληλος για χρήση, λυπήθηκαν αλλά δεν έχασαν την ελπίδα τους στο Θεό.

6
Έφτιαξαν αυτό το παρεκκλήσιο και το ονόμασαν της Αναστάσεως. Έχει το δικό του συμβολισμό διότι τους υπενθυμίζει ότι ο Σταυρός όταν τον φέρνουμε μαζί με το Χριστό οδηγεί στην Ανάσταση.
Αυτό το παρεκκλήσιο με τι δική του ομορφιά και τη δική του φωνή, αλλά και τις ψαλμωδίες των μεταναστών και προσφύγων που το επισκέπτονται προκαλεί και προσκαλεί….
Εξυπηρετεί τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες των δυστυχισμένων αδελφών μας στην πίστη που παραμένουν στο νησί της Σάμου και ονειρεύονται κάποια μέρα να φτάσουν σε κάποια γη της επαγγελίας που θα τους δεχθεί και εκεί θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι νέοι σε ηλικία και στηρίζονται στην πίστη τους στο Θεό που τους ενδυναμώνει την ελπίδα και τους μαθαίνει να αγαπούν όσους βρίσκονται κοντά τους.
Εκεί βρίσκεται, με την απόφαση του Επισκόπου και του εφημερίου o p. Tonny, ο οποίος κάνει τα πάντα για να τους δείξει ότι η Εκκλησία, δηλαδή ο Χριστός είναι μαζί τους. Δεν ξεχνούν ότι τις ημέρες αυτές πριν γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα ενθυμηθούμε την προσφυγιά της ίδιας της ανθρώπινης οικογένειάς
Του.